KONTAKT NOVICE O MENI SPLETNA KNJIGARNA FORUM
Domov Domov > Bioterapija, radiestezija in kristali > Duhovna rast
  Nove objave Nove objave
  Pomoč Pomoč  Išči po forumu   Registriraj se Registriraj se  Prijava Prijava

nevarnost branja knjig, literature

Odgovori Odgovori
Avtor
Sporočilo
robi Prikaži padajoči seznam
Uporabnik
Uporabnik

Pridružil: 25 Feb 2010
Status prisotnosti: Odsoten
Sporočila: 104
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram robi Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Naslov: nevarnost branja knjig, literature
    Objavljeno: 26 Feb 2010 ob 12:00
kako je branje knjig lahko skodljivo?

rad bi prebral vase knjige, pa prvic ne vem, kje je najbolje zaceti, drugic, pa ce nimas vodstva
lahk nekam odjadras.

se mi zdi, da je tvoj vodnik lahko tudi drevo, ker ti vedno znova pokaze kje ga kiksas. ali ne?
Na vrh
Amedea Prikaži padajoči seznam
Administrator
Administrator

Pridružil: 23 Dec 2009
Sporočila: 279
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Amedea Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 03 Mar 2010 ob 11:29
Prvotno objavil robi

Moje osebno mnenje je, da nam branje knjig ne more povzročiti ničesar, kar že nimamo v sebi. Torej - če npr. mislimo, da nam je branje neke knjige povzročilo agresivne občutke, je to zato, ker nosimo to agresijo že v sebi in jo je določena knjiga samo spravila na plan.

To ni slabo, saj imamo potem več možnosti, da predelamo stvari, ki se jih zavemo glede sebe.

Zagotovo pa boš dobil še kakšno mnenje.

Lp, M.
Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram robi Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 03 Mar 2010 ob 11:57
najlepša hvala, za odgovor. Smile

kar sem ugotovil je to, da če se zatakneš na neke besede
ali postopke, ki so v knjigah, lahko postaneš mehaničen. itak je
tudi to del celotnega Projekta Stvarstva, ker se mehaničnosti pač ne zavedaš.

prav imaš, hvala
Na vrh
tavijana Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Sporočila: 23
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tavijana Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 03 Mar 2010 ob 17:58

Ponavadi dobim kako knjigo ali informacijo o knjigi ravno tisti trenutek, ko jo rabim. Res pa je, da po mojem mnenju berem preveč in bi že zdavnaj morala začeti s prakso. Ampak to je težje

Geek

Če hočeš uresničiti sanje, se moraš najprej zbuditi.
Na vrh
tadej pretner Prikaži padajoči seznam
Moderator
Moderator

Pridružil: 24 Dec 2009
Sporočila: 958
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 09 Mar 2010 ob 23:17
Prvotno objavil tavijana

Ponavadi dobim kako knjigo ali informacijo o knjigi ravno tisti trenutek, ko jo rabim. Res pa je, da po mojem mnenju berem preveč in bi že zdavnaj morala začeti s prakso. Ampak to je težje

Geek

Praksa niso le takšne in drugačne tehnike. Men se zdi, da ti gre precej dobro. Če se ti dogajajo "srečni slučaji" (dobiš neko knjigo, ko jo rabiš9, JE To znak, da si notranje relativno umirjena in pogostokrat spontano v praznini - kajti tu se nahaja raven kreacije. Bodi pozorna na to, na katerih področjih življenja se ti srečni slučaji dogajajo in na katerih ne. Skušaj na osnovi takšnega opazovanja izluščiti "pravilo", v kakšnih primerih se dogajajo in kdaj ne - ko to poštekaš, jih je lažje "razširiti" na več življenjskih področij.
Na vrh
strelka Prikaži padajoči seznam
Mojster
Mojster

Pridružil: 25 Dec 2009
Sporočila: 557
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram strelka Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 16:50
Prvotno objavil robi

rad bi prebral vase knjige, pa prvic ne vem, kje je najbolje zaceti, drugic, pa ce nimas vodstva
lahk nekam odjadras.

se mi zdi, da je tvoj vodnik lahko tudi drevo, ker ti vedno znova pokaze kje ga kiksas. ali ne?

Zdaj ne vem katere knjige misliš ...
Jaz ti lahko odgovorim na splošno ...o knjigah.
Vzemi knjigo v roke ..pač začni brat ...če ti je všeč nadaljuj, če ti je vse trapasto jo odvrži ...čist enostavnoBig smile

Vidim da imaš rad drevesa ..jaz tudi ...
obožujem bukev ..pa lipo ...Smile
nikoli mi drevo ne pove kje ga kiksamBig smile...to mi je najbolj všeč..me pa njegova energija fino pomiri ...fajn nabije z enrgijo ..če pa fajn sonce sije poleti ...da pa še fino senčkoBig smile
Tko da nimaš nikoli občutka ...ok krivde ...če se usedeš na smolnat štor maš pač smolnate hlače ...Wink vse zelo preprosto ...Big smile nič kompliciranja...

sem mal zašla ...Wink

Sicer tole ne paše v to temo ..ampak kdo se mi je drznil zamenjat ikono ...zdaj imam en vprašanje-vprašaj  v glaviConfused
Jaz si jo nisem ...menjala ikone Smile (resno povem)

pa ok ...v bistvu mi tud prejšna ikona ni pomenila prav veliko ..tko da komot menjam identitetoBig smile..pa nej bo zdaj vprašaj...

Uredil strelka - 10 Mar 2010 ob 17:02
Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram robi Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 17:07
oooo lep pozdrav

hvala za odgovor.
od časa ko sem napisal te stvari sem že prebral velik knjig. hehe.
drevo pa veliko pove.
sam ne z besedami. pokaže ti Tebe (Mene).

bodi dobro, pa lep snežen popoldne, jupiiiiiiiiii.
Na vrh
tavijana Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Sporočila: 23
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tavijana Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 17:28

Prvotno objavil tadej pretner

Praksa niso le takšne in drugačne tehnike. Men se zdi, da ti gre precej dobro. Če se ti dogajajo "srečni slučaji" (dobiš neko knjigo, ko jo rabiš9, JE To znak, da si notranje relativno umirjena in pogostokrat spontano v praznini - kajti tu se nahaja raven kreacije. Bodi pozorna na to, na katerih področjih življenja se ti srečni slučaji dogajajo in na katerih ne. Skušaj na osnovi takšnega opazovanja izluščiti "pravilo", v kakšnih primerih se dogajajo in kdaj ne - ko to poštekaš, jih je lažje "razširiti" na več življenjskih področij.

[/QUOTE]

Ko si omenil "srečne slučaje", sem se spomnila, da dobivam tudi "opozorila". Če so naprimer zapovrstjo trije znaki, naj nečesa ne počnem, jaz pa še vedno rinem v to, jih dobim po glavi ( beri: če hočem na vsak način zakurit ogenj v vetrovnem vremenu, si osmodim lase in trepalnice). Imaš pa prav, praksa niso le tehnike, praksa je življenje.

No, tole spet ne paše v to temo, sorry

Če hočeš uresničiti sanje, se moraš najprej zbuditi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori

Pojdi na forum Dovoljenja Prikaži padajoči seznam

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.64 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz