KONTAKT NOVICE O MENI SPLETNA KNJIGARNA FORUM
Domov Domov > Bioterapija, radiestezija in kristali > Zdrava prehrana
  Nove objave Nove objave
  Pomoč Pomoč  Išči po forumu   Registriraj se Registriraj se  Prijava Prijava

Prehrana za krepitev imunskega sistema

Odgovori Odgovori Stran  12>
Avtor
Sporočilo
tadej pretner Prikaži padajoči seznam
Moderator
Moderator

Pridružil: 24 Dec 2009
Status prisotnosti: Odsoten
Sporočila: 957
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Naslov: Prehrana za krepitev imunskega sistema
    Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 00:14

Kolegica, bivša farmaevtka, mi je zadnjič poslala seznam živil, ki naj bi, glede na sodobna spoznanja, najbolj krepila imunski sistem. Videti je takole: 

-          Špinača/blitva (popravljata tudi lažje defekte DNK)

-          Bezgove jagode

-          Ohrovt

-          Česen

-          Klobuki večine gob (delujejo tudi proti tumorjem)

-          Borovnice (so predvsem močan antioksidant)

-          Školjke

-          Lubenica (sem mal presenečen, da jo najdem v tejle druščini)

-          Mandeljni

-          Grapefruit (rdeči je cca 30% “bolj zdrav” od običajnega)

-          Pšenični kalčki

-          Nizkomaščobni jogurt

-          Črni ali zeleni čaj (iz celic odstranjujeta odpadne snovi)

-          Sladki krompir (je podolgovat, v notranjosti pa oranžen - še nkol vidu)

-          Brokoli

Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Sporočila: 484
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 01:16
No, to je zanimivo! Bi pa lahko vprašal to kolegico o probiotičnih jogortih in kakšen je resničen vpliv na delovanje telesa in zdravje. Komerciala kot ponavadi veliko napihuje.

Še pa nisem jedel sladkega krompira, bo treba enkrat probat. A ni rdeči grapefruit, križanec med pomarančo in normalnim grapepruitom?

Ne maram tablet in podobnega sranja, in smatram, da je za dobro zdravje pomembna prava izbira hrane in zavedanja lastnega telesa, torej energijska usklajenost-resonanca. Kljub vsem virusom in škodljivim bakterijam, ki harajo naokoli, se človeka, ki je energisko in duhovno usklajen, ti mali škodljivci ne primejo. Sem pa razmišljal, da hrana, ki jo naredijo obredno, torej na nek način blagoslovijo-posvetijo, ima precej močan pozitiven vpliv na telo človeka, ki tako hrano uživa. tako v razmislek!?
Born to be TRANSURFER...I'm simply the best
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 07:10
Prvotno objavil AVATAR

No, to je zanimivo! Bi pa lahko vprašal to kolegico o probiotičnih jogortih in kakšen je resničen vpliv na delovanje telesa in zdravje. Komerciala kot ponavadi veliko napihuje.

Še pa nisem jedel sladkega krompira, bo treba enkrat probat. A ni rdeči grapefruit, križanec med pomarančo in normalnim grapepruitom?

Ne maram tablet in podobnega sranja, in smatram, da je za dobro zdravje pomembna prava izbira hrane in zavedanja lastnega telesa, torej energijska usklajenost-resonanca. Kljub vsem virusom in škodljivim bakterijam, ki harajo naokoli, se človeka, ki je energisko in duhovno usklajen, ti mali škodljivci ne primejo. Sem pa razmišljal, da hrana, ki jo naredijo obredno, torej na nek način blagoslovijo-posvetijo, ima precej močan pozitiven vpliv na telo človeka, ki tako hrano uživa. tako v razmislek!?

Nisem prepričan, da je tale kolegica nek blazen strokovnjak za prehrano - gre bolj za to, da mi je pač poslala podatke, ki jih je nekje našla. Zato je vprašanje, v kakšni meri bi ti lahko kompetentno odgovorila glede pro jogurta.
Sicer drži, da se da ogromno "narediti", če k hrani in prehranjevanju pristopimo zavestno. Recimo da imaš neko bolezen in misliš, da te bodo fige ozdravile - če boš fige jedel tako, da si boš pri vsakem grižljaju predstavljal, kako vate iz njih prehaja zdravilna energija, je velika gerjetnost, da boš res ozdravel. Res je tudi, da ni vse za vsakega in da neka hrana ustreza nekomu manj, drugemu bolj. Na ta seznam je torej treba gledati bolj kot na nek bolj ali manj univerzalen napotek o zdravilnosti hrane v pogojenem načinu življenja - ko do hrane nimaš posebnega odnosa in preprosto ješ zato, ker si lačen.
Telo hrano in njeno zdravilnost vedno prepoznava skozi lastno interpretacijo in prepričanja, ki pa so lahko zelointenzivna, ali pa jih skorajda ni.  
Na vrh
Irena Prikaži padajoči seznam
Uporabnik
Uporabnik

Sporočila: 89
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Irena Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 07:36

Prvotno objavil tadej pretner

Na ta seznam je torej treba gledati bolj kot na nek bolj ali manj univerzalen napotek o zdravilnosti hrane v pogojenem načinu življenja - ko do hrane nimaš posebnega odnosa in preprosto ješ zato, ker si lačen.

Torej "robotsko" (speče) bivanje  človeka napram zavestnemu, budnemu:

Prvotno objavil AVATAR

Sem pa razmišljal, da hrana, ki jo naredijo obredno, torej na nek način blagoslovijo-posvetijo, ima precej močan pozitiven vpliv na telo človeka, ki tako hrano uživa.

Sicer drži, da se da ogromno "narediti", če k hrani in prehranjevanju pristopimo zavestno. Recimo da imaš neko bolezen in misliš, da te bodo fige ozdravile - če boš fige jedel tako, da si boš pri vsakem grižljaju predstavljal, kako vate iz njih prehaja zdravilna energija, je velika verjetnost, da boš res ozdravel.

Ja, hrano pripravit in pojesti z zavedanjem blagoslova njene energije bi naš način življenja kaj hitro napolnil z manjšo porabo hrane in mnogo večjo aktivnostjo, saj bi nehali biti kronično utrujeni.
No, pa to ne velja le za človekovo dejavnost hranjenja Wink

irena

Uredil Daigu - 24 Dec 2009 ob 08:09
Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 07:42
Zato pa je res, da je treba kuhat s srcem Če si hrano pripraviš s dobrim namenom in pri tem uživaš, je to že obred. Tako kot japonci pripravljajo in pijejo čaj, za njih je to obred in vse skupaj odlično vpliva na telo in okolico, lahko bi rekel nekakšen Zen.
Na vrh
Ena čebelca Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Sporočila: 5
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Ena čebelca Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 16:11
Prvotno objavil AVATAR

No, to je zanimivo! Bi pa lahko vprašal to kolegico o probiotičnih jogortih in kakšen je resničen vpliv na delovanje telesa in zdravje.

Baje, da probiotični jogurti nimajo nikakršnega vpliva, saj naj bi bila želodčna kislina za vse tiste "dobre" bakterije oz. kulture  (ki jih je kljub vsemu še vedno premalo) v teh jogurtih čisto premočna in se zato sploh ne uspejo obdržat....do debelega črevesa niti ne pridejo... to sem slišala, kolk je pa resnice na tem, bo pa najbrž kakšen stručko lahko več povedal...
What goes around comes around....
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 16:29
Prvotno objavil Irena

Torej "robotsko" (speče) bivanje  človeka napram zavestnemu, budnemu:

Si kdaj pomislila, kje je meja med robotskim in zavestnim? Je recimo smisel za žensko lepoto zavesten ali robotski? Seveda je robotski - včasih so "idealne ženske" zgledale precej bolj zaobljeno kot danes.
V ozadju česarkoli je neko prepričanje - do trenutka, ko spremeniš pristop. Ta hip recimo pri nas ne vem niti za eno delavnico, ki bi bila glede omenjenega vsebinsko usmerjena na tvorno spreminjanje osnovnega pristopa.

Uredil tadej pretner - 24 Dec 2009 ob 17:54
Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 24 Dec 2009 ob 17:21
Čebelica, glede probiotičnih jugortov, sta pomembni predvsem dve stvari;

1. Število probiotikov v jugurtu, kar je odvisno od kvalitete proizvajalca!

2. Probiotični jogur je treba jest z ostalo hrano, recimo s sadjem, tako pride skozi želodec, večje število probiotikov in večji je njihov učinek!
Na vrh
Ena čebelca Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Sporočila: 5
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Ena čebelca Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 25 Dec 2009 ob 11:43
Avatar, hvala za info.... jogurt (navadni al pa probiotični) s sadnjem, sladkan z medom je pa zame itak najboljši zajtrk...
What goes around comes around....
Na vrh
Amedea Prikaži padajoči seznam
Administrator
Administrator

Pridružil: 23 Dec 2009
Sporočila: 279
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Amedea Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 25 Dec 2009 ob 11:59
Tukaj je dober članek ga. Sanje Lončar: Resnice in zmote o probiotikih:

Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 25 Dec 2009 ob 15:12
Ta članek je sicer po svoje zanimiv, vendar je vprašanje koliko je objektiven. Koliko probiotikov vsebuje kakšen jogurt bi pokazala podrobna analiza jogurta. Te pa avtor članka ni naredil. Sam uživam probiotične jogurte, tudi kefir in njihov učinek zaznavam na svojem telesu, ker mi telo vedno pokaže, kaj sem zaužil. Prebava zaužite stvari takoj pokaže, kaj ste zaužili. Se pa delovanje probiotikov takoj pokaže na izločenem blatu, stanje blata vam direktno pokaže, kako deluje vaša prebava! Kupujem različne jogurte in kefirje in tako takoj opazim kako delujejo.

Glede homogeziranega mleka se ne strinjam, kar je napisano v članku. Naravno mleko iz krave, je premočno za večino ljudi, saj jih takoj požene in vsebuje veliko bakterij. To velja še posebaj za tiste, ki so občutljivi za laktozo. Imaste pa tudi jugurte in kefirje iz nehomogeziranega mleka. Kefir pa si tudi lahko sami doma naredite, če imate kefirove gobice.
Na vrh
strelka Prikaži padajoči seznam
Mojster
Mojster

Pridružil: 25 Dec 2009
Sporočila: 553
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram strelka Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 25 Dec 2009 ob 21:15
imunski sistem krepi tudi
korenje
kislo zelje, rdeče zelje ...npr piti zelnico
čebula
rdeča pesa
špinača
kumare
solata, kolerabica, kumare....koruzica, tud hren...

Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Irena Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 01:13

Si kdaj pomislila, kje je meja med robotskim in zavestnim?

Če sem kdaj pomislila? Zdej si me pa najdu Ouch - kar naprej skušam zaznati to mejo med robotskim in zavestnim. In vedno znova ugotavljam, da se nahajam v robotskem... Pravzaprav kar naprej... kajti tud, če vsa navdušena spremenim (ali opazim spremenjen) program razmišljanja in odzivanja, čez cajt pride "treznjenje"- sem spet na nekem tekočem traku (le druga mašinerija je za robotom LOL ). Zavestno pa je tam nekje ....

Je recimo smisel za žensko lepoto zavesten ali robotski? Seveda je robotski - včasih so "idealne ženske" zgledale precej bolj zaobljeno kot danes.
V ozadju česarkoli je neko prepričanje - do trenutka, ko spremeniš pristop.

Se strinjam - kolektivno misel sprejmemo za svojo in razmišljamo in delujemo naučeno. Stavila bi, da je povprečno takega človeškega delovanja v enem dnevu 23 ur pa 56 minut Wink

V ozadju česarkoli je neko prepričanje - do trenutka, ko spremeniš pristop.

Tole pa mi razloži, prosim. Saj se mi zdi, da vem, kaj hočeš poveat s spremenjenim  PRISTOPOM... ampak ziher je ziher Smile

Ta hip recimo pri nas ne vem niti za eno delavnico, ki bi bila glede omenjenega vsebinsko usmerjena na tvorno spreminjanje osnovnega pristopa.

Hahaha... se ti zdi, da bi se tole kdo 1. upal učiti in 2. v tem sploh videl smisel tudi zase ???? Pol bi mogel biti zavestno kamikaz Smile
Irena

Odgovoren si za tisto, kar ti bo dan prinesel.
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 08:20
Prvotno objavil Irena

Tole pa mi razloži, prosim. Saj se mi zdi, da vem, kaj hočeš poveat s spremenjenim  PRISTOPOM... ampak ziher je ziher Smile

Hahaha... se ti zdi, da bi se tole kdo 1. upal učiti in 2. v tem sploh videl smisel tudi zase ???? Pol bi mogel biti zavestno kamikaz Smile
Irena

Če se najprej spravimo na svetnike, takšne in drugačbe mojstre, razsvetljene ... opazimo, da so tudi v svoji razsvetljenosti ohranili del samosvojosti, del individualnosti, kar kaže na to, da nikdar ne moreš dojemati svet in delovati v njem brez te komponente, na izgradnjo katere vplivajo meke izkušnje, prepričanja ... Lahko pa se temu približaš in sicer tako, da deluješ iz praznine - ne osredotočaš se na objekte/subjekte, ampak na prostor med njimi in tabo. Na ta način donivaš o ljudeh povesm drugačen vtis, drugačni so tudi tvoji odzivi - precej manj obremenjeni "z izkušnjami".

Te stvari seveda tudi učijo- tega se recimo učimo na Tranceframing akademiji v Zagrebu, elemente tega pristopa pa počasi vključujem v program šole za bioterapevte.
Na vrh
Administrator
Administrator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Amedea Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 10:13

Khm..

Prehrana za krepitev imunskega sistema?... Wink
Na vrh
Administrator
Administrator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Amedea Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 12:51
Vprašanje: 

se še kdo od vas strinja s tem, da je potrebno ne glede na to, koliko neka vrsta hrane velja za zdravo, vedno upoštevati tole:

- če nam neka hrana diši, jo torej potrebujemo in je prav, da jo zaužijemo (ne glede na to, ali velja za zdravo ali ne, ampak naše telo jo resnično potrebuje)
- če za neko hrano slišimo, da je zdrava, mi pa nismo ravno navdušeni nad njo, je torej bolje, da se ne silimo z njo, ker nam osebno ne bi koristila
- če se nam neka še tako zelo zdrava hrana upira, je bolje, da je ne zaužijemo, ker bi bila za naše telo kot "strup".

Potreba po določeni vrsti hrane je namreč pogojena z neravnovesji v našem telesu. Če naše telo potrebuje sladke stvari, mi pa mu zaradi tega, ker to pač ni "zdravo", tega ne damo, mu s tem povzročimo še večje neravnovesje in z odtegovanjem ne razrešimo vzroka, zakaj potrebujemo sladke stvari oz. ne naredimo nič glede neravnovesja. Na ta način ne pomagamo svojemu imunskemu sistemu.

Ne zbolimo namreč zaradi nezdrave hrane, ampak je želja po nezdravi hrani posledica naše bolezni oziroma neravnovesja.
Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 13:08
STRINJAM SE! To temelji na mojih lastni izkušnjah-praksi...stojim za tem!
Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Irena Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 16:38
Prvotno objavil Amedea

Khm..

Prehrana za krepitev imunskega sistema?... Wink

Hm... pri pozornem LOL  branju tudi jaz ugotovim, da bo treba odpret novo temo (Tadej bo lahko še marsikaj pojasnil) in bi bilo fajn, Mojca, če te "uvodne" poste preneseš tja. Hvala.

Irena
Odgovoren si za tisto, kar ti bo dan prinesel.
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 26 Dec 2009 ob 20:40
Prvotno objavil Amedea

Vprašanje: 

se še kdo od vas strinja s tem, da je potrebno ne glede na to, koliko neka vrsta hrane velja za zdravo, vedno upoštevati tole:

Jp. Primer - enkrat sem bil bolan k hudič križa in pljuča so mi razpadala. Pa sem si tako zaželel grozdja, da sem ga šel kljub visoki vročini ven kupit. Enkrat kasneje sem nekje prebral, da grozdje zdravi pljuča.

Sicer pa se mi je telesna kemija nekaj spremenla. Včasih m je ful pasalo grenko - doma sem imel vedno grapefruit, precej sem se nalival s pivom in sem pa ke spil kak pelinkovec. Sedaj mi te stvari sploh več ne pašejo. Eventuelno kdaj poleti kak per.

Uredil tadej pretner - 26 Dec 2009 ob 20:41
Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 27 Dec 2009 ob 10:42
Saj to je povsem naravno, telo samo ve kaj potrebuje. Leta nazaj ko se me je lotil prehlad, sem imel močno potrebo po jabolkih. Zadaj pa jabolk sploh ne jem več, telo jih zavrača. En dan sem jedel samo sadje in zelenjavo, drugi dan pa sem bil tako slab, kot da bi me čreda bizonov zgazila. Dobil sem močno potrebo po sočnem zresku, telo je zahtevalo meso! Tako sem šel na dunajskega velikana, pečen krompir, mešano solato in krigl piva. Mater no, po pravem moškem obroku, sem rignil, da se je zemlja stresla Je pa zanimivo, da ko sem se odločil, da grem na zrezek, torej sem že bi na poti, se mi je počutje izboljševalo, telo je vedelo, da dobi kar želi. Isto je pri sladkih stvareh, ko čutim, da rabim sladico, si jo privoščim...itd...Telo najbolje ve kaj potrebuje, dajte mu to!

Uredil AVATAR - 27 Dec 2009 ob 10:48
Na vrh
Mojster
Mojster

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram strelka Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 27 Dec 2009 ob 17:58
oh ..moja izkušnja pa ravno ni taka..jaz se pa moram silit s sadjem , zelanjava kar gre ..sadje pa ne ...
najraje imam močnate zadeve, pa kruh, kar sploh ni fajn zame, mesa sploh ne maram ...to pa ni ok , ker telesu enostavno zmanjka vitaminov.
Tko da jaz se silim s sadjem Smile, ker se morem. Čeprav spet ne vsega ..ker mi ne paše.
Tako da...sem mnenja , če ti nič ne manjka ..potem lahko ješ kar ti paše,,,
Kar ti pa obremenjuje telo ...zaradi česarkoli že ...pa potem moraš tud mal na prehrano pazit.

Ti pa telo pove itak kar rabi ...če ne prej pa potem, ko te kaj špikne...Wink

Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 27 Dec 2009 ob 21:37
Strelka, ni nobene logike v tem, da bi se človek silil z neko vrsto hrane, v nekem strahu, da mu bo kaj primanjkovalo!

Čist banalen primer so razni vitaminski dotatki ali raznovrstni prehrambeni dodatki, ki jih širi farmatcevska industrija. Vse to je nepotrebno, če telesu kaj primankje, se samo odzove, tako, da ti sproži željo po neki hrani. Če manjka vitaminov te spreleti želja po sadju ali po določeni vrsti sadja, da pa bi se s sadjem basala na silo je neumnost.

Če se človek sprehodi po tržnici in se pase po obloženih mizah, ga nagonsko pritegne določena vrsta hrane, to je povsem naraven način.

Drugo pa so psihične prehranjevalne motnje, ko nesrečnik na silo zablokira jasne impulze svojega telesa, ker si je v svojo zabito glavo vtepel neke prehranjevalne predsodke in komplekse, ki jih je pobral, Bog ve kje!
Na vrh
Mojster
Mojster

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram strelka Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 28 Dec 2009 ob 09:57
Saj to ni strah, da bi kaj primanjkovalo ...to so dejstva...
Sadje in zelenjava ..al pa različni dodatki.
No jaz sem še vedno pristaš sadja in zelenjave ..kot vitaminskih dodatkov ....

Saj pravim,se strinjam telo pove samo itak ...samo pove pa šele takrat ..ko ga nekaj s tira vrže ..to je tud dejstvo.

telo rab uravnoteženo prehrano ..če tega ne dobi začne iz nekaje te snovi črpat...in potem se to lahko pokaže kot recmo bolezen...

zakaj pa tega ne dobi ...to je pa zdaj drugo vprašanje.

Smo si pa različni ..nekdo lahko poje vse kar je dobro in kar je slabo ...nekateri smo pa zopet drugačni...Smile

pozimi je potrebno jesti več sadja in zelenajve ..ne zato ker faramcija tako zapoveduje ..ampak ker telo te vitaminčke in mineralčke težje dobi iz prehrane ...(pač zima) ...potem upočasneno je tudi delovanje ledvic , jeter ...itd itd ...zato je treba pit precej tekočine ..da se telo čimbolj rasztrupla...oz čisti.
Poleti itak ogromno pijemo ...pozimi ne .
 Npr....jesti zdele veliko kislega zelja...(tuki je skoraj vse ...Wink)

Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 28 Dec 2009 ob 11:27
Telo ti daje vsakodnevno signale kaj potrebuje! Problem je v tem, ker je večina ljudi tako obremenjena s svojimi težavami in nenaravnim načinom življenja, da sploh ne opazi kaj se dogaja z njihovimi telesi in kaj jim telesa sporočajo.

Ni nobene potrbe, da bi na silo jedli ! V mojem primeru, preden sploh pride moj čas za obrok, se osredotočim na sebe in se vprašam kaj bi rad jedel? Poslušam odzive svojega telesa, vsakodnevno sproti! In tudi pozimi imaš dan danes, veliko sadja in zelenjave, vedno na razpolago. Tako lahko vsakodnevno uravnovesiš svoj obrok.
Na vrh
Uriela Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Sporočila: 10
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram Uriela Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 08 Jan 2010 ob 09:19
Včeraj mi je zadišal ingver. Kar čutila sem, kako mi je ta čajček dvignil raven energije in me razkužil od znotraj. Paziti je treba samo, da ni premočan. Ob prvi pripravi nisem imela občutka in me je skoraj razgnalo. LOL

In še recept:

žlica nastrganega svežega ingverja
med
limona
cimet

Nastrgan ingver dodamo v vrelo vodo in ga pustimo vreti približno 10 minut, lahko tudi do 15, če je komu všeč močnejši okus. Odstavimo, počakamo, da se zadeva malce ohladi ter dodamo še med, limono in cimet. Čin čin

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stran  12>

Pojdi na forum Dovoljenja Prikaži padajoči seznam

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.64 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz