Bachovo cvetno zdravljenje |
Odgovori
|
Stran 12> |
| Avtor | ||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Poišči sporočila uporabnika
Obišči domačo stran uporabnika
Dodaj na seznam prijateljev
Administrator
Pridružil: 23 Dec 2009 Lokacija: Kras Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 279 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Naslov: Bachovo cvetno zdravljenjeObjavljeno: 26 Dec 2009 ob 14:44 |
|
|
Edward Bach (1886-1936) je bil zdravnik, bakteriolog in homeopat, ki je razvil nov način zdravljenja - cvetno terapijo. V bistvu je razvil metodo, ki se osredotoča na resnične vzroke bolezni, ne zgolj na simptome, in ki nima stranskih učinkov. Bachove cvetne esence so pripravki iz cvetne rose, ki pomagajo pri vzpostavitvi čustvenega ravnovesja pri zdravljenju negativnih mentalnih stanj. Bachova cvetna zdravila ne delujejo na nivoju materije, temveč na energijskih nivojih telesa (podobno kot homeopatska zdravila). Bachova cvetna zdravila vsebujejo esence za vsakega posameznika posebej glede na njegovo duševno stanje in počutje. Delovanje cvetnih pripravkov je blagodejno in prijetno, pri človeku okrepi občutek duševnega ravnovesja, počutimo se dobro, umirjeno in nasploh prijetno. Bachovih zdravil je 38 - od tega je 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnje pa je čista studenčnica. Bach je bil dober opazovalec, znal je logično sklepati, imel je znanje in izkušnje in tako je ugotovil, da so globoka neravnovesja v človeku vzrok za nastanek različnih duševnih bolezni in bolezenskih pojavov. Svoja znanja je obogatil z znanjem o delovanju divje rastočih rastlin in tako mu je uspelo ustvariti 38 zdravilnih pripravkov, katerih notranja moč nam pomaga pri tem, da živimo v skladu s svojo osebnostjo. Trdil je, da kdor želi ozdraveti, mora pozabiti na vse organske tegobe; to, kar šteje, je samo stanje duha, psihičen problem. Odločilno je, da ugotovimo, kje se je določena oseba odmaknila od božanskega načrta. Tako nesoglasje med človekom in njegovim duhovnim bistvom lahko povzroči na stotine organskih bolezni (kajti naše telo končno odraža samo stanje našega duha). ..............................................................
Več o Bachovem cvetnem zdravljenju si lahko preberete tukaj , v tej temi pa lahko zastavite vprašanja glede esenc in njihovega delovanja.
............................................................................. Uredil Amedea - 10 Maj 2010 ob 18:21 |
||
|
Klik na: Bachove cvetne esence Moje slike
|
||
![]() |
||
metuljčica
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 24 Dec 2009 Lokacija: okolica Lj. Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 22 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 01 Jan 2010 ob 14:16 |
|
|
Mojca, ups Amedea
V glavnem...kaj misliš, je bolje uporabljati Rešilno zdravilo kar direkt iz originalne stekleničke, ali je čisto ok tudi mešanica z vodo? Kako se že to zmeša - 2 ali 4 kapljice na 30ml? Pri ostalih vem, da sta 2 kapljici,tukaj pa nisem čisto ziher.
Jaz bi imela to za obkladke in me zanima, kaj misliš,kaj bi bilo bolje...
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Pridružil: 23 Dec 2009 Lokacija: Kras Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 279 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 01 Jan 2010 ob 17:14 |
|
|
Ojla, Metuljčica...
Rešilno zdravilo lahko uporabljaš iz originalne stekleničke: 4 kapljice kaneš v kozarec vode in to srkaš tako dolgo, dokler se zadeva ne umiri. Potem delaš požirke še na 15 minut ali pa še na več časa.
Če jemlješ Rešilno dlje časa, vzameš 4x na dan 4 kapljice tega zdravila iz stekleničke za hranjenje. Je pa enako učinkovito, če ga spiješ z vodo ali pa vzameš direktno iz stekleničke pod jezik.
Če si sama narediš mešanico, daj 4 kapljice Rešilnega zdravila v 30ml stekleničko in dodaj četrtino alkohola in izvirsko vodo.
Za obkladke pa daš 6 kapljic iz 30ml stekleničke v pol litra hladne ali tople vode. Vsekakor pa lahko poskusiš tudi način, da si daš kapljice na ustnice, dlesni, za ušesa, na zapestje, na določeno čakro.....
Lp, Mojca
|
||
|
|
||
![]() |
||
loonanai
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 26 Dec 2009 Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 19 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 01 Jan 2010 ob 19:02 |
|
|
Mojca, razmišljam o kapljicah, ki si mi jih svetovala nekaj časa nazaj. Koliko časa mine, preden začnejo "delovati"? Vzela bi jih namreč za porod, pa ne vem, kdaj naj bi z njimi začela...
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 01 Jan 2010 ob 19:09 |
|
|
Glede na to, da si napisala, da te je strah pred porodom, ne vidim nobene ovire, da ne bi začela jemati kapljic že sedaj - ker s svojimi strahovi zagotovo mama vpliva tudi na otroka. Tudi otroku lahko Bachove cvetne esece že v času nosečnosti koristijo, ker tudi njemu prinašajo harmonijo.
Primerne esence so Krinkar (proti strahu), če je pa zelo hudo, tudi popon (proti občutkom groze in panike).
Nekaj dni pred porodom pa lahko začneš uživati Rešilno zdravilo, ki olajša porod.
|
||
|
|
||
![]() |
||
loonanai
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 26 Dec 2009 Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 19 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 01 Jan 2010 ob 19:26 |
|
|
Pa je v teh kapljicah tudi kaj eteričnih olj? Ker jih namreč v nosečnosti ne smemo uživat (nekaterih, ne vseh...)?
Te bom kontaktitala na mail enkrat nas. teden glede naročila, okej? Se da Krinkar in Popon zmešat v ene kapljice? Koliko stekleničk bi rabila potem za 2 meseca?
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 01 Jan 2010 ob 19:50 |
|
|
Ne, v teh esencah ni eteričnih olj - v bistvu ni nobene kemije, razen dodatka alkohola (sama dodajam brandy, kot je v originalnih receptih), pa še tega ti lahko ne dodam, če boš stekleničko hranila v hladilniku.
Torej - esence so popolnoma varne, tako zate kot za otroka.
V stekleničko ti lahko zamešam do sedem različnih esenc. Glede na tvoje počutje in splošno naravnavo pa bi mogoče lahko dodali poleg Krinkarja in Popona še kakšno esenco (npr. Oreh, če te je strah spremembe, ali pa Sporiš, če imaš občutek, da se preveč ženeš, ali pa Nedotiko, če si preveč nestrpna.....)
Ena steklenička običajno zadostuje za približno 3 tedne, če jemlješ 4x na dan po 4 kapljice.
Ko se boš odločila, mi pa kar napiši, pa se bova dogovorili.
|
||
|
|
||
![]() |
||
metuljčica
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 24 Dec 2009 Lokacija: okolica Lj. Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 22 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 03 Jan 2010 ob 21:28 |
|
|
Hvala, Mojca
Pa daš ti v vse mešanice četrtino alkohola ali samo v Rešilno zdravilo? Se da lahko tudi manj? Meni je pred leti tako zmešala terapevtka, pa se mi je zdelo precej alkoholno vse skupaj, tako da sem si nazadnje v mojo mešanico dala le eno dobro žličko alkohola, pa se mi je zdelo čisto ok...se ni nič pokvarilo.
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 04 Jan 2010 ob 07:16 |
|
|
V Rešilno zdravilo dam vsaj četrtino alkohola samo, če je namenjeno za daljši rok oz. za uporabo ob akutnih zadevah. Če pa je namenjeno temu, da se ga jemlje tako kot ostale esence (4x4), pa mu dodam samo nekaj kapljic brandy-a, ker se itak porabi v treh tednih. Lahko pa sploh ne dodaš alkohola in hraniš tačas stekleničko v hladilniku.
|
||
|
|
||
![]() |
||
janko
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 03 Jan 2010 Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 12 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 07 Jan 2010 ob 21:03 |
|
še tisto malo karakterja da uzameš... super bedno... ![]() nisem še zasledu, al pa sem spregledu... a vedno isto dozo 4 kapljice, pa če ima to ena punčka 45 kg, al pa dedec 130kg? pa če večkrat na dan oz. po več kapljic jemlješ in ti prej zmanjka... tut vse ok.? sploh pa, če prou razumem, itaq ne moreš nč sfalit, ampak lahko samo zmanjšaš efekt. a je tko? |
||
|
edini način, da se u tem cajtu in prostoru ne izgubiš je, da te boli qrac kje in s kom si
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 08 Jan 2010 ob 17:48 |
|
|
Ja, čisto vseeno je, ali gre za otroka ali odraslo osebo - vedno se uporabi 4 kapljice.
Na začetku veliko ljudi vzame kapljice več kot 4x na dan, ker prav čutijo, da potrebujejo te esence. In s tem ni nič narobe - seveda se potem steklenička porabi prej, kot v treh tednih.
Je pa res, da če je človek zelo senzibilen, mu zadoščajo lahko tudi samo dve kapljici, pa zaradi tega efekt ni nič manjši - tako kot se efekt ne poveča, če vzameš 10 kapljic.
|
||
|
|
||
![]() |
||
Voda
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 21 Mar 2010 Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 4 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 29 Mar 2010 ob 19:03 |
|
|
Pozdravljeni,
svojih neravnovesij sem se lotila med drugim tudi z Bachovimi cvetnimi esencami. Moj namen je doseči samozaupanje, zaupanje v življenje nasploh in vsaj kanček modrosti. Našteto so nasprotja mojega aktualnega stanja, ki pa traja odkar pomnim - od zgodnjega otroštva. Je možno tudi tako dolgotrajne vzorce, ki dejansko pogojujejo moje delovanje in čustvovanje že leta odpraviti z esencami? Kakšna izkušnja ali mnenje? |
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 29 Mar 2010 ob 20:31 |
|
|
Voda, dobrodošla na forumu.
Neravnovesja, ki jih opisuješ, je mogoče odpraviti z esencami, vendar lahko traja taka terapija dlje časa, še posebno, ker opisuješ, da gre pri tebi za dolgotrajne vzorce, ki praviš da segajo v zgodnje otroštvo.
Esenca Macesna (Larch) ima sicer v svojem opisu delovanja tudi to, da pomaga pri pomanjkanju samozaupanja. Vendar če pri uporabi te esence na daljši rok ni pravih sprememb, je treba pogledati, kje so vzroki za tako stanje. Ponavadi je tako, da tak vzorec (pričakovanje neuspeha v življenju) dobimo že od staršev. Macesen pomaga, da zmoremo počasi črtati iz svojega "notranjega" besednjaka besedi "ne zmorem" in da ne obupamo kljub možnim neuspehom.
Je pa zna biti zdravljenje z Macesnom dolgotrajno, ker je ponavadi naš občutek nezaupanja v lastne sposobnosti tako globoko ukoreninjen in ker se moramo sprijazniti s tem, da smo si meje lastnih zmožnosti postavili kar sami, čeprav imamo največkrat izgovore, češ, da so drugi tisti, ki nas ves čas omejujejo.
Lp, Mojca
|
||
|
|
||
![]() |
||
Voda
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 21 Mar 2010 Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 4 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 30 Mar 2010 ob 22:32 |
|
|
Hvala lepa
![]() Si bom dala kar možnost z macesnom. Sem prebrala knjigo Zgodbe in slike z vrta Bachovih cvetov in sem se še najbolj našla prav v macesnovi zgodbi, tako da sem samo potrdila izbiro, ki sem jo naredila na podlagi tvojih opisov esenc. Nestrpna pa itak nisem. Če se mi bo spotoma pokazalo kaj drugega, bom takrat zamenjala ali dodala še kakšno esenco. Sem mislila, da sem se že relativno uspešno izkopala iz identitete žrtve, potem pa naletim (verjetno kje na tem forumu) na trditev, da spada tudi občutek krivde in manjvrednosti v to isto kategorijo, kar je v bistvu čisto logično. Torej, ne mislim, da me kdorkoli drug omejuje, to namreč prav uspešno počnem kar sama . In to, da se tega zavedam, mi zaenkrat pomaga čisto malo.Pozdravček |
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 31 Mar 2010 ob 07:08 |
|
|
"Zgodbe in slike z vrta" so res krasen pripomoček pri iskanju prave esence zase. Spomnim se enega moškega, ki ni našel prave esence zase, ko pa sem mu povedala zgodbo o esenci Cherry Plum (ker sem ga dobesedno videla kot to stanje), je takoj začutil, da je to TO. Pomagala pa mu je tako esenca kot tudi to, da je sploh ozavestil to stanje pri sebi. Naslednjič je dejal, da še malo, pa bo pripravljen odvreči "ovčji kožuh", kot je opisano v zgodbi.
Zato menim, da je tisti, ki se "prebije" skozi opise esenc in ob tem odkrito prečekira sebe, naredil že pol dela, ker je ozaveščanje zelo pomemben del vsakega samozdravljenja.
|
||
|
|
||
![]() |
||
ANA
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Odvisnik
Pridružil: 04 Jan 2010 Lokacija: ljubljana Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 281 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 07 Maj 2010 ob 10:58 |
|
|
Amadea!
Sine drug teden odhaja v Kranjsko Goro za ceu teden. In itaq je ful živčen ( ne bi šel, pa spet bi šel ), vidim, da ga je "strah". A mu lahko dam Rock rose? Imam pa še Mimulus. A mu dam kar oboje? Hvala in lp! |
||
|
live your life to be free
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 07 Maj 2010 ob 11:05 |
|
|
Ana, seveda mu lahko daš oboje, brez problema.
V primeru, da ga je strah nečesa, kar šele prihaja, je priporočljiv tudi Aspen.
Drugače pa pride v njegovem primeru v poštev še Scleranthus (če se težko odloči, ali bi šel ali ne), Walnut (za spremembo okolja) in Honeysucle (če ga muči domotožje).
|
||
|
|
||
![]() |
||
ANA
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Odvisnik
Pridružil: 04 Jan 2010 Lokacija: ljubljana Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 281 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 07 Maj 2010 ob 11:08 |
|
Ok, super
Duš...kje naj jih pa zdajle dobim...v ponedeljek že odhaja....vsaj te dva bi nujno rabila.... ![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 07 Maj 2010 ob 11:16 |
|
|
Uh, škoda, da nisi tega napisala včeraj... Če želiš, se mi javi na mail (mojca.fabjan@gmail.com)
Če bi ti dala stekleničko danes najprej, bi bila morda (!) jutri pri tebi (ne vem, kako je pri vas s sobotno dostavo pošte, pozanimaj se).
|
||
|
|
||
![]() |
||
ANA
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Odvisnik
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 07 Maj 2010 ob 11:27 |
|
|
imaš mail! hvala!Moraš poslati kot hitra pošta in potem bo kao 100% jutri tukaj....hope so....
![]() Uredil ANA - 07 Maj 2010 ob 11:29 |
||
|
|
||
![]() |
||
raco
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Pripravnik
Pridružil: 02 Feb 2010 Status prisotnosti: prisoten Sporočila: 8 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 10 Maj 2010 ob 11:09 |
|
|
Živjo,
mene pa zanimajo konkretne izkušnje (učinki) z Bachovimi esencami. Kako ste si pomagali oz. premagali neko težavo? Amedea, predvidevam, da ful veliko uporabljaš esence zase, za rastline, živali... napiši kakšne izkušnje imaš. Si lahko z esencami pomagaš pri odpravi neprizemljenosti, glede na to, da je to težava duše? lp |
||
![]() |
||
ANA
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Odvisnik
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 10 Maj 2010 ob 11:45 |
|
|
Raco, pozdravljen!
Moje izkušnje z uporabo Bachovih kapljic so zelo pozitivne. Uporabljam jih v večini za tamalega ( sina ) in moram rečt, da delujejo. Ko je kriza, ga pošpricam ( sem dala mešanico kapljic kar v flaško z šprico+voda ali sok ) in gre kriza gladko mimo. Priporočilo je, da kapljice najbolje uprabiš takrat, ko si v "energijah, ki jih moraš podelati". Npr ko sine začne govorit o čem, kar ga mori ali mu ni prijetno, takrat ga pošpricam in je učinek še močnejši.... Na sebi jih še nisem uporabila, bolj uporabljam Aura somo. Pa lep dan! Ana |
||
|
|
||
![]() |
||
zlati rez
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Odvisnik
Pridružil: 18 Jan 2010 Status prisotnosti: Odsoten Sporočila: 409 |
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 10 Maj 2010 ob 13:56 |
|
|
Živjo,
tudi jaz imam izkušnje z Bachovimi kapljicami in sicer sem bila tri leta nazaj globoko v svojih transformacijah, pa sem se v bistvu dober počutila, ampak enostavno nisem mogla jesti, vsa hrana se mi je uprla, ker sem pa vseeno mislila, da "moram" jesti, drugače bo kaj narobe, pa naletim na Bachove kapljice nekje v Ljubljani in povem ženski, ki jih je prodajala na štantu kaj mi dogaja in pravi, da v bistvu ni nič narobe, če mi ni do hrane, da pa je narobe, če me je strah, ker kao ne jem. Priznala sem ji, da me je zgleda strah, pa mi je dala kapljice, katerih imena se ne spomnim, ampak sem jih enostavno dala trikrat na dan po par kapljic pod jezik in se nisem več ukvarjala ali zdaj moram jesti ali ne, je bilo pa neverjetno, da sem se izredno dobro počutila in po nekaj tednih sem počasi tudi jesti začela, hrana se mi ni več upirala, pa še nekaj je bilo, pravzaprav tudi shujšala nisem.....to me še danes mal čudi ![]() |
||
|
zavestno srat...zavestno kozlat...zavestno dihat...
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 10 Maj 2010 ob 18:14 |
|
Pozdravljen, Raco in dobrodošel na forumu.
Izkušnje pri uporabi esenc so tako različne, kot smo si različni ljudje. Jaz sem vedno vesela povratnih izkušenj od ljudi, katerim sem pripravila mešanice esenc. Ljudje v glavnem pravijo, da se "noter, v sebi" počutijo veliko bolje, bolj mirni, sproščeni, da so se njihovi strahovi zmanjšali, da lažje spijo, da niso več v pretiranih skrbeh za bližnje, da si upajo dosti več, da so se bolj pripravljeni potegniti zase.. itd. Odvisno pač od tega, kakšne težave je imel človek prej.
Jaz osebno sem potrebovala kar nekaj esence Impatiens, ker sem bila precej nepotrpežljiva in to ni bilo ravno dobro, niti koristno..
Esenc je bil (med drugimi živalmi) seveda deležen tudi moj pes, ker je precej dominanten in je tako dobival esence Vine, Holly, Beech in seveda tudi Impatiens. Moram reči, da se je kar precej umiril, tako da smo zdaj problematični samo mi, ki ga ne znamo držati bolj na trdo.
Za rastline pa največ uporabljamo Rešilno zdravilo in pa kombinacijo Rešilnega in predvsem esence Crab Apple proti škodljivcem in boleznim - lani smo se lepo rešili neke vrste rilčkarjev v vrtu, letos pa smo se lotili stvari na vrtu bolj zgodaj.
Sprašuješ, če si z esencami lahko pomagaš pri odpravi neprizemljenosti. Seveda lahko, vendar se je treba osredotočiti na način razmišljanja, čustvovanja.. , ki ga ima taka oseba in ne samo na dejstvo "neprizemljenosti".
Neprizemljeni smo namreč lahko na več načinov: lahko sanjarimo o boljšem, bolj duhovnem svetu.. lahko smo z mislimi v preteklosti.. lahko postanemo fanatično obsedeni s kakšnimi verskimi praksami.. lahko smo tako navdušeni nad neko duhovno dejavnostjo, da vsem težimo s tem... itd.
Torej je treba najprej opredeliti, kaj je šteto za neprizemljenost, potem pa lažje najdemo prave esence.
Lp, Mojca
|
||
|
|
||
![]() |
||
Amedea
Profili uporabnikov
Pošlji zasebno sporočilo
Administrator
Možnosti sporočila
Citiram Odgovori
Objavljeno: 10 Maj 2010 ob 18:20 |
|
|
Ana in Zlati Rez, hvala tudi za vajine izkušnje.
|
||
|
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stran 12> |
| Pojdi na forum | Dovoljenja ![]() Ne moreš odpiraš/-ti novih tem v tem forumu Ne moreš odgovarjaš/-ti na teme v tem forumu Ne moreš izbrišeš/-ati svojih sporočil v tem forumu Ne moreš urejaš/-ti svojih sporočil v tem forumu Ne moreš ustvariš/-jati anket v tem forumu Ne moreš oddaš/-ti glas/-u v anketi v tem forumu |