KONTAKT NOVICE O MENI SPLETNA KNJIGARNA FORUM
Domov Domov > Bioterapija, radiestezija in kristali > Kristali
  Nove objave Nove objave
  Pomoč Pomoč  Išči po forumu   Registriraj se Registriraj se  Prijava Prijava

Kristali in minerali.

Odgovori Odgovori Stran  12>
Avtor
Sporočilo
chamillionaire Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Pridružil: 03 Mar 2010
Status prisotnosti: Odsoten
Sporočila: 3
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram chamillionaire Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Naslov: Kristali in minerali.
    Objavljeno: 03 Mar 2010 ob 18:22
Lepo pozdravljeni.

Pred kratkim sem malo brskal po spletu in iskal informacije o kristalih in mineralih, pa naletim na vašo spletno stran in mnoge članke... Vidim, da ste pravi poznavalec. Zato, če smem, bi vam rad postavil par vpašanj:

Kakšno mnenje imate o trgovini Ahat? ali tam prodajajo prave minerale in kristale ali samo pobarvane ''kič kamenčke'' (nekaj o tem sem že slišal...) ?

Kateri je najboljši mineral za grleno čakro? amazonit, obisidian, tirkiz, kalcedon? Zelo hitro namreč iztrošim svojo govorno energijo in potem se pojavi šibek glas, zatikanje, feclanje, oteženo izražanje, občutek zaprtosti,...

Potreboval bi tudi en mineral za zaščito pred slabimi energijami (nasploh sem na energijske vplive zelo občutljiv in se hitro razblinim). Za moč, koncentracijo, delavnost, budnost in občutek prizemljenosti?

In še zadnje: Ali se energije posameznih mineralov med seboj potencirajo in povečajo učinek delovanja? Je razlika med tem, da imam pri sebi en mineral ali celo ogrlico? Ali lahko pride do nekompatibilnosti posameznih mineralov, če jim imam več?

Za odgovor sem vam najlepše zahvaljujem, vem da ste fer in da govorite resnico, za razliko od mnogih, ki minerale izkoriščajo za osebni profit.

LP.
Na vrh
tadej pretner Prikaži padajoči seznam
Moderator
Moderator

Pridružil: 24 Dec 2009
Sporočila: 957
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 03 Mar 2010 ob 20:29
Prvotno objavil chamillionaire

Lepo pozdravljeni.

Pred kratkim sem malo brskal po spletu in iskal informacije o kristalih in mineralih, pa naletim na vašo spletno stran in mnoge članke... Vidim, da ste pravi poznavalec. Zato, če smem, bi vam rad postavil par vpašanj:

Kakšno mnenje imate o trgovini Ahat? ali tam prodajajo prave minerale in kristale ali samo pobarvane ''kič kamenčke'' (nekaj o tem sem že slišal...) ?

Pozdravljen na forumu.
Kakšnega posebnega takšnega ali drugačnega  mnenja o trgovini Ahat nimam, opažam pa sledeče:
- Imajo lepo urejene trgovine in prodajalke razmeroma dobr' zgledajo;
- Cene so razmeroma visoke, treba pa je vedeti, da večina kupcov kupi zgolj posamezne kamenčke, ki prav dragi niso. Treba pa je pač pokriti najemnino prostorov, imeti za plače ... Notranje rezerve pri cenah gotovo so, a da bi jih lastniki aktivirali, bi morali biti za to motivirani. Motivira pa te seveda konkurenca, katere pri nas praktično nimajo.
- Kar se tiče ponaredkov in pobarvanih kamnov, niso pri Ahatu nič boljši ali slabši, kot v večini drugih trgovin s kamni. Seveda prodajajo tako pobarvane, kot tudi sintetične kamne, s tem, da sem ob zadnjem obisku opazil, da je ob zlatem kamnu pisalo, da je sintetičen, kar je seveda lepo in prav. Če mene vprašaš, bi morali na sintetiko, druge ponaredke in pobarvane kamne vedno z ustreznim napisom opozoriti. Nekoč sem namreč v neki drugi naši trgovini s kamni lastniku "očital", da prodaja veliko pobarvanih kamnov, pa mi je dejal: "Seveda jih, če pa ljudje takšne najraje kupujejo." Že, že, a kupujejo jih zato, ker ne vedo, da so pobarvani.
 Na ponaredke sicer naletiš tudi na večini sejmov mineralov. Kolikor je meni znano, na to pazijo le na sejmu mineralov v Munchnu - če kateremu od prodajalcev dokažejo, da je prodal ponaredek, izgubi pravico do stojnice tudi za naslednje leto.

Kateri je najboljši mineral za grleno čakro? amazonit, obisidian, tirkiz, kalcedon? Zelo hitro namreč iztrošim svojo govorno energijo in potem se pojavi šibek glas, zatikanje, feclanje, oteženo izražanje, občutek zaprtosti,...

Obsidian in amazonit zanesljivo ne. Odvisno od tega, kakšen je vzrok slabšega delovanja čakre - nekje imamo temo o peti čakri, pa si jo malce poglej. Lahko pa mi na osebni mail pošlješ kakšno svojo čim novejšo fotko v e obliki, da preverim delovanje čakre, nakar ti bom lažje svetoval.

Potreboval bi tudi en mineral za zaščito pred slabimi energijami (nasploh sem na energijske vplive zelo občutljiv in se hitro razblinim).

Kot zaščita veljajo v glavnem črni minerali, pa tudi nekateri drugi. Vendar pa je dobro vedeti, da je najboljša zaščita sproščenost. Dolgoročno boš torej najbolj zaščiten, če boš načrtno delal na odpravljanju notranjih napetosti, pri čemer si lahko seveda pomagaš tudi s kamni. A vsega ti tule ne morem napisati. a jasnejšo sliko o tem predlagam kombinirano branje mojih knjig Praktična uporaba zdravilnih kamnov in Celostna bioterapija. Najdeš jih v večini knjižnic.

Za moč, koncentracijo, delavnost, budnost in občutek prizemljenosti?

O koncentraciji sem na forumu pred kratkim nekje pisal. Malo poglej. Upam, da se post ob nedavni okvari strežnika ni izgubil. Če se pa je, bom napisal ponovno.

In še zadnje: Ali se energije posameznih mineralov med seboj potencirajo in povečajo učinek delovanja? Je razlika med tem, da imam pri sebi en mineral ali celo ogrlico? Ali lahko pride do nekompatibilnosti posameznih mineralov, če jim imam več?

Odvisno, katere minerale uporabljaš skupaj. Nekateri se podpirajo, nekateri drug drugega aktivirajo, nekarteri pa ustvarjajo energijski kaos. Fantastičen primer aktivacije vidiš, če položiš hematit na palico selenita. Selenit se na ta način prav neverjetno aktivira.

Na vrh
Pripravnik
Pripravnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram chamillionaire Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 03 Mar 2010 ob 22:13
Najlepša hvala za odgovor. Mi lahko prosim poveste katere kamne imate trenutno na voljo za 5. čakro in kateri bi bil zame, individualno najbolj primeren? Pa tudi za zaščito pred tujimi vplivi, moč, prizemljenost in trdnost, po možnosti takega, ki bo ujemajoč s prvim.

Ali je učinkovitost posameznega minerala povezana tudi z njegovo velikostjo, takole po kmečki logiki večji je bolj deluje? Ali pa, če nosim kar celo ogrlico istih mineralov, bo bolj delovalo, kot če imam pri sebi enega?

Sliko dobite na vaš elektronski naslov.

Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 04 Mar 2010 ob 14:49

Najlepša hvala za odgovor. Mi lahko prosim poveste katere kamne imate trenutno na voljo za 5. čakro in kateri bi bil zame, individualno najbolj primeren? Pa tudi za zaščito pred tujimi vplivi, moč, prizemljenost in trdnost, po možnosti takega, ki bo ujemajoč s prvim.

Delno sem ti odgovoril že na mailu - lapis lazuli je ql za oboje. Nekaj jih imam, in po mojem se nekje skriva celo eden v formi obeska. Moram pogledat.

QUOTE=chamillionaire]
Ali je učinkovitost posameznega minerala povezana tudi z njegovo velikostjo, takole po kmečki logiki večji je bolj deluje?
[/QUOTE]

Kdor trdi, da velikost ni pomembna, ima majhnega.

QUOTE=chamillionaire]
 Ali pa, če nosim kar celo ogrlico istih mineralov, bo bolj delovalo, kot če imam pri sebi enega?

[/QUOTE]

Precej bolj pomemben je tvoj odnos do kamna. Če je tvoj pristop v stilu: "o.k., tole bom probal, pa bomo videli, če bo delovalo", rezultati ne bodo bog ve kakšni. Pomembno je, da imaš zaupanje v to, kar počneš, da si izbral optimalno rešitev ...
Na vrh
Pripravnik
Pripravnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram chamillionaire Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 04 Mar 2010 ob 18:48
Hvala za odgovore. Za naročilo bova preko elektronskega naslova nadaljevala. Rezultate pa bom poročal tu. LP
Na vrh
BAD-BOY Prikaži padajoči seznam
Uporabnik
Uporabnik

Pridružil: 23 Dec 2009
Sporočila: 99
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram BAD-BOY Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 05 Mar 2010 ob 23:07
Prvotno objavil tadej pretner

Precej bolj pomemben je tvoj odnos do kamna. Če je tvoj pristop v stilu: "o.k., tole bom probal, pa bomo videli, če bo delovalo", rezultati ne bodo bog ve kakšni. Pomembno je, da imaš zaupanje v to, kar počneš, da si izbral optimalno rešitev ...

A s tem, ko verjameš in zaupaš tudi povečaš samo moč kristala, ali s tem le ustvariš placebo efekt?

Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 06 Mar 2010 ob 00:23
Prvotno objavil BAD-BOY

A s tem, ko verjameš in zaupaš tudi povečaš samo moč kristala, ali s tem le ustvariš placebo efekt?

Bil si na prvem dnevu delavnice equilibrium, ko sem razlagal o paralelnih realnostih. Placebo kot tak sploh ne obstaja. S tem, ko nekaj verjameš, se pač usmerjaš v želeno realnost. Če imaš primeren kristal in še verjameš v njegovo delovanje, sta torej to že dve "sili", ki te usmerjata v želeno realnost.
Na vrh
BAD-BOY Prikaži padajoči seznam
Uporabnik
Uporabnik

Pridružil: 23 Dec 2009
Sporočila: 99
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram BAD-BOY Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 06 Mar 2010 ob 18:50

Bil si na prvem dnevu delavnice equilibrium, ko sem razlagal o paralelnih realnostih. Placebo kot tak sploh ne obstaja. S tem, ko nekaj verjameš, se pač usmerjaš v želeno realnost. Če imaš primeren kristal in še verjameš v njegovo delovanje, sta torej to že dve "sili", ki te usmerjata v želeno realnost.

Ja vem za te pararelne realnosti. Sigurno se strinjaš, da naši možgani pošiljajo nevrotransmiterje po telesu in z vizualizacijo lahko vplivamo na točno določen del telesa. Telo tudi vsebuje neke stebelne celice, ki jih lahko uporabimo za zdravljenje tega ali onega, ker se lahko spremenijo glede na željeno. No to je zame placebo, ko naš um pozdravi telo, naši možgani poskrbijo za boljše zravje in počutje. Če imaš potem kristal za srečo in vanj verjameš tvoji možgani proizvedejo endorfin, ki je hormon sreče. Toda kaj se tu v resnici zgodi? Potem se verjetno prestaviš v realnost v kateri tvoji možgani proizvajajo endorfin?

Mogoče sem tudi še malo zmeden glede tega zaradi literature. Saj več strokovjakov isto stvar razlaga na različne načine. Recimo Abraham-Ester Hicks bo rekla, da se pozdraviš preko zakona privlačnosti in ne bo niti omenila placeba. Nek znanstvenik bo pa recimo govoril o placebu in možganih in ne bo niti omenil vesolje in ezoterike. Itak pa vesolje non-stop deluje na isti način. Ne more za nekoga tako in za drugega tako.

Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 07 Mar 2010 ob 09:01
Prvotno objavil BAD-BOY

Ja vem za te pararelne realnosti. Sigurno se strinjaš, da naši možgani pošiljajo nevrotransmiterje po telesu in z vizualizacijo lahko vplivamo na točno določen del telesa. Telo tudi vsebuje neke stebelne celice, ki jih lahko uporabimo za zdravljenje tega ali onega, ker se lahko spremenijo glede na željeno. No to je zame placebo, ko naš um pozdravi telo, naši možgani poskrbijo za boljše zravje in počutje. Če imaš potem kristal za srečo in vanj verjameš tvoji možgani proizvedejo endorfin, ki je hormon sreče. Toda kaj se tu v resnici zgodi? Potem se verjetno prestaviš v realnost v kateri tvoji možgani proizvajajo endorfin?

VSe se dogaja paralelno, večnivojsko in se med seboj podpira. Ti lahko spremembe spodbudiš na fizičnem, čustvenem, mentalnem ali pa na duhovnem nivoji, ki zajema tudi prejšnje tri. Le učinki so različni. Lahko recimo nosiš nek kristal, a v njegovo delovanje ne verjameš - kristal bo seveda deloval, a brez katalizatorja, ki je tvoje zaupanje, precej manj. Seveda si lahko pomagaš tudi z vizualizacijo in s čustveno identifikacijo z želenim stanjem (takrat se sploh intenzivno sproščajo nevropeptidi, saj so sami po sebi pravzaprav materializirana čustva). In ko se to zgodi, se seveda odpiraš drugim realnostim. Duhovni nivo pa je povezan s praznino in tu več ne kreiraš želenega s svojim umom, ampak s svojo bitjo. V praznini imaš tudi maksimalen dostop do energije, zato so spremembe najbolj konstruktivne in najgloblje. Le na tej ravni so mogočne "čudežne", trenutne ozdravitve, ki pomenijo preskok iz enega stanja fizične realnosti v drugo.

Prvotno objavil BAD-BOY

Mogoče sem tudi še malo zmeden glede tega zaradi literature. Saj več strokovjakov isto stvar razlaga na različne načine. Recimo Abraham-Ester Hicks bo rekla, da se pozdraviš preko zakona privlačnosti in ne bo niti omenila placeba. Nek znanstvenik bo pa recimo govoril o placebu in možganih in ne bo niti omenil vesolje in ezoterike. Itak pa vesolje non-stop deluje na isti način. Ne more za nekoga tako in za drugega tako.

Eni razlagajo zadeve po delčkih, drugi jih vidijo malo širše. Seveda deluje vesolje na isti način, a posamezniki imajo razumevanje o tem glede na širino fokusa, s katerim so sposobni to realnost zaobjeti.
Na vrh
zepo Prikaži padajoči seznam
Uporabnik
Uporabnik

Pridružil: 09 Mar 2010
Sporočila: 54
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram zepo Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 09 Mar 2010 ob 07:11
Ojla Tadej
Sicer bi se lahko slišala, ampak morda zanima še koga- kje bi se v sloveniji nabavil zeolit?

Lepo bodiHeart

Matjaž
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 09 Mar 2010 ob 11:12
Prvotno objavil zepo

Ojla Tadej
Sicer bi se lahko slišala, ampak morda zanima še koga- kje bi se v sloveniji nabavil zeolit?

Lepo bodiHeart

Matjaž

Zeoliti so pravzaprav cela družina mineralov. Nisem sicer 100% in ne ljubi se mi zdajle preverjati, a mislim, da sodita med zeolite tudi apofilit in stilbit. Ta dva sta bila tudi na našem trgu včasih kar pogosta, vendar pa se je zgleda zaprla pipica iz Madagaskarja, od koder so jih v glavnem vozili, tako da jih na trgu najdemo vedno redkeje. En kos lepo kristaliziranega apofilita, težkega kakšna 2 kg, lahko dobiš pri meni.

Zeolite so sicer našli tudi pri nas, v kamnolomu Zaloška gorica pri Žalcu (hevlandit in klinoptilotit). Predvidevam, da te zeoliti zanimajo zato, ker so na njihovi bazi razvili nekakšno zdravilo za raka - če se ne motim, en Hrvat. Mislim pa, da zmlete in ustrezno pripravljene uporabljajo tudi v veterini. 
Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram zepo Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 06:54
Ja, hvala tadej- ena kolegica me je vprašala, kje bi se nabavilo. Jih je pa res cca 40 naravnih v tej družinici, ne vem točno katerega je mislila. Jo povprašam in ti javim. Apofilit pa ni na spisku, ki sem ga odkril. Je pa stilbit.

Lepo bodiHeart

Matjaž
Na vrh
Odvisnik
Odvisnik

Sporočila: 484
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram AVATAR Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 07:20
Knjiga v obliki skripte o kristalih je še vedno na voljo...Z ono ženščino se nisem nič zmenil, ker ima neke čudne finte... Javite mi na ZS...če ste iz MB toliko bolje
Born to be TRANSURFER...I'm simply the best
Na vrh
strelka Prikaži padajoči seznam
Mojster
Mojster

Pridružil: 25 Dec 2009
Sporočila: 556
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram strelka Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 17:12
zeolite ...tist prah ...no prehramben dodatek...Klinoptiloit ( mora bit zmlet v prah ...)
 pravijo da je najčistejši med zeoliti..
kristalni-klinoptilolit
http://en.wikipedia.org/wiki/Clinoptilolite

Apofolit ....pa kot kaže ne spada med zeolite...čeprav sem nekj pobrala ..da je to Indijski zeolit...
če se komu da študirat ...
tukaj je Apofilit...
http://www.galleries.com/minerals/Silicate/APOPHYLL/APOPHYLL.HTM

Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 10 Mar 2010 ob 17:23
Prvotno objavil strelka

Apofolit ....pa kot kaže ne spada med zeolite...čeprav sem nekj pobrala ..da je to Indijski zeolit...

Tudi jaz imam v glavi, da je apofilit zeolit. Da je mera polna, se pogostokrat pojavlja skupaj s stilbitom, ki je zihr zeolit (skupaj rasteta). Se bom ob priliki pozabaval z vprašanjem, ali je, ali ni.
Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram zepo Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 11 Mar 2010 ob 05:54
Sem preveril, nobena izvedba ( primesi-Na, Ca...)apofilita ne po Dani, ne po Strunzu ne spada med zeolite. Stilbit pač. Sicer pa pravim, bom vprašal gospo katerega je mislila..Verjetno tega, o katerem govori strelka, ker mi je nekaj omenila o zdravilnih učinkih...

Lepo boditeHeart

Matjaž
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 23 Maj 2010 ob 23:19
MODRI KREMEN

Včeraj sem imel priliko nabaviti večje količine modrega kremena. Zanimivo, da ga do sedaj na sejmih sploh nisem videval in nikoli se nisem spraševal, odkod kremenu modra barva. V bistvu sem si predstavljal, da bi ga šlo bolj ali manj enačiti s kalcedonom. Pa ni tako!!!! Sem preveril in videl, da dobi ta kremen modro barvo običajno  zaradi primesi indigolita (vrsta turmalina). Indigolit pa deluje takole:

Deluje na šesto čakro, preko katere krepi željo po duhovni svobodi in resnicoljubnosti. Pripisujejo mu vibracijo, s katero nam daje čut etike, zvestobe in raztopi občutke žalosti. V telesu pospešuje gibanje vode, tako, da eliksir iz indigolita uporabljamo za zdravljenje ledvic in mehurja, pomaga pa tudi pri regeneraciji kože, zlasti po opeklinah.

Moram ga sicer še testirati, a pričakujem podobne učinke, kot pri indigolitu.

Uredil tadej pretner - 23 Maj 2010 ob 23:21
Na vrh
ozelot Prikaži padajoči seznam
Pripravnik
Pripravnik

Pridružil: 02 Maj 2010
Sporočila: 18
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram ozelot Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 29 Maj 2010 ob 20:17

Tadej dobil sem apaško solzo in morganit po dolgem času in sicer kupljen danes v Veroni.Ti bom na mail kako fotko poslal...torej kje je kaka koristna informacija v zvezi z apaško solzo?Internet pač ponuja same copy-paste zgodbe pa men to ni všeč.

Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 30 Maj 2010 ob 04:41
Prvotno objavil ozelot

Tadej dobil sem apaško solzo in morganit po dolgem času in sicer kupljen danes v Veroni.Ti bom na mail kako fotko poslal...torej kje je kaka koristna informacija v zvezi z apaško solzo?Internet pač ponuja same copy-paste zgodbe pa men to ni všeč.

Pred leti sem enkrat kupil ene pet apaških solz, pa pravzaprav glede uporabe nisem delal posebne razlike, v primerjavi s splošno uporabo obsidiana. Morda so nekoliko učinkovitejše pri protibolečinskem delovanjem. Se mi pa zdi, da je o njih pisal Scott Cunningham v eni knjigi (jo imam doma, sam se ne spomnim točno naslova - "Magija kovin in kristalov", al nekaj tazga. Bom pogledal, sam da prej mal odspim - sem še včerajšnji ...
Na vrh
Pripravnik
Pripravnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram ozelot Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 30 Maj 2010 ob 12:57

[/QUOTE]
da prej mal odspim - sem še včerajšnji ...
[/QUOTE]

no le dej :P
Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 30 Maj 2010 ob 19:31
Prvotno objavil ozelot

da prej mal odspim - sem še včerajšnji ...
[/QUOTE]

no le dej :P
[/QUOTE]

Nič pametnega o apaških solzah pri Cunninghamu ...
Na vrh
Pripravnik
Pripravnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram ozelot Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 30 Maj 2010 ob 20:01
no fino hehe Embarrassed
Na vrh
strelka Prikaži padajoči seznam
Mojster
Mojster

Pridružil: 25 Dec 2009
Sporočila: 556
Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram strelka Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 30 Maj 2010 ob 20:25
Ozelot...sicer si tole najberž že prebral ..pa vseeno ...taka luštna zgodbica je zravenBig smile
( je z ene komercialen strani ...pomešano s TurnškomSmile )
Apaške solze

Apaške solze se imenujejo kamni iz črnega obsidiana. To so prosojni kamni, ki jih je moč najti v Arizoni in v še nekaj krajih v ZDA. Sestavljajo jih ortoklaz, amfibol, biotit in kremenjak. Nastali so z ritmično kristalizacijo, med katero so se svetli in temni materiali ločili in se izoblikovali v oblaste kamne oziroma vulkansko steklo.Po številnih vpadih Apačev v naselja belih ljudi v Arizoni se je zbrala skupina rednih vojakov in prostovoljcev. Poiskali so sledi ukradene živine in nato so čakali na jutro, da bodo napadli Apače.Apači so bili prepričani, da jih belci ne bodo odkrili, zato jih je njihov napad povsem presenetil. Poleg so bili napadalci veliko številčnejši. Od 75 Apačev so jih skoraj 50 pobili že s prvimi streli. Ostali Apači so se umikali proti prepadni skali in skočili v smrt. Takšna smrt jim je bila ljubša, kot da bi umrli od roke belcev.Dolga leta zatem so tisti, ki so si upali plezati po nevarnih pobočjih gore Big Pacacho v Arizoni, pripovedovali o zbledelih okostjih, ki so ležala po vdolbinah pobočja.Apaške ženske in drugi svojci umrlih so se zbrali blizu vznožja gore, kjer so bila tla pokrita z belim peskom, in vso luno objokovali svoje drage. Njihova žalost je bila neizmerna, kajti z umrlimi niso izgubili le 75 pogumnih apaških bojevnikov, ampak tudi bojevniški duh Apačev.Njihova žalost je bila tako velika in tako iskrena, da je Veliki oče njihove solze vstavil v črne kamne. In če tak črn obsidianov kamen pogledamo proti sončni svetlobi, lahko v njem vidimo apaške solze.Ti kamni naj bi lastniku prinašali srečo. Kdorkoli ima v lasti črn obsidianov kamen, ki se imenuje tudi apaška solza, ne bo nikoli več jokal, ker so vse njegove solze že izjokale žalujoče apaške žene.Apaške solze naj bi uravnovešale čustveno naravo in varovale človeka pred zlorabami. Lahko jih nosimo kot amulet, ki bo privabljal uspeh v poslu. Poleg tega naj bi apaške solze podpirale jasnost vizij in povečevale psihične moči.Črni obsidian je močan kamen za meditacijo. Namen tega žlahtnega kamna je, da privabi na plan stvari, ki so skrite pred našo zavestjo. Razblinja potlačene negativne vzorce in jih očiščuje. S tem, ko negativne in egocentrične vzorce spreminja v pozitivne, lahko apaška solza povzroči radikalne spremembe v vedenju človeka.SOLZE APAČEV – svoboda, neodvisnost

Solze Apačev so bogate s kremenčevo (silicijevo) kislino in številnimi rudninskimi snovmi. Sodijo v družino obsidianov in imajo trdoto 7. Nastale so z nenadno ohladitvijo kapljic lave v vodi oz. ledu. Običajno imajo okroglo ali kapljično obliko. Če jih pogledamo proti svetlobi, so temno prosojne. Nahajališča solz Apačev so v redkih rezervatih na zahodu Amerike, v Arizoni in Utahu. Solze Apačev so pri Indijancih še danes simbol svobode, moči in zdravja.

Zdravilno delovanje na telo: Solze Apačev blažijo in zdravijo notranje motnje in apatije, uravnavajo s stresom povzročene prebavne motnje v želodcu in črevesju, zdravijo celo želodčne razjede. Krepijo želodčno sluznico in s tem vplivajo na prebavo beljakovin, ogljikovih hidratov in vitaminov. Tako pomagajo tudi pri vzdraženem želodcu, ki ga povzroča z maščobami bogata hitra prehrana. Blažijo in zdravijo vnetje želodčne sluznice in kronične želodčne katarje. Uravnavajo kislost prebavnih sokov in preprečujejo preveliko zakisanje želodca, črevesja in krvi. Blažijo in zdravijo želodčne krče in neprijeten zadah zaradi želodca. Blažijo in odpravljajo težave zaradi pomanjkanja hranljivih snovi, ki se pojavijo zaradi slabšega delovanja želodca, drisk in pivskega trebuha. Pri Indijancih so še danes znane kot antiseptično sredstvo za zaščito pred bakterijami, vnetji in infekcijami. Kot obesek na srebrni verižici preprečujejo nastanek srčne aritmije (trepetanje srca) in srčni infarkt. Solze Apačev spodbujajo tvorbo vitaminov B skupine in vitamina E. Ne delujejo učinkovito samo na kri, ampak tudi na kožo. To se kaže tako, da so močno zaščitno sredstvo proti opeklinam in metastazam kožnega raka.
Delovanje na psiho: Solze Apačev dajo imetniku kamna sposobnost spoznati prihajajočo nevarnost in mu omogočajo celo vpogled v prihodnost. Krepijo intuicijo in spremenijo depresije in strahove pred prihodnostjo v optimizem in življenjsko radost. Imetniku omogoča, da iz podzavesti črpa več prave ljubezni, da ne laže in objektivno kontrolira občutke in strast. Večja kot je solza Apačev, večja je njena moč. Kamni velikosti lešnika in večje so zelo cenjeni, a zelo redki. So izrazito bogati v svojih preventivnih in zdravilnih močeh.
Čakra: Solze Apačev imajo nevtralno čakro in so zaradi tega za vse čakre enako uporabni. Pri vajah koncentracije se priporoča, da damo solzo Apačev na čelno čakro (tretje oko).

Vzdrževanje in negovanje: Solze Apačev uporabljamo kot »surove« solze (naravni kamen), kot kamen za polaganje na točke čakre ali držanje v dlaneh (t.i. »Handschmeichler«) ali kot obesek za verižico. Če solze Apačev nosimo kot nakit, morajo biti vpete v čisto srebro, saj le to povečuje delovanje tega fantastičnega kamna. Solze Apačev so dosegljive v dobro založenih specializiranih trgovinah, ker je ta kamen sreče in zdravja zelo redek. Priporoča se, da jih enkrat mesečno čez noč položimo v posodico z mlačno vodo, da se očistijo. Njihovo delovanje je močnejše, če jih hranimo skupaj s kameno strelo.

Na vrh
Moderator
Moderator

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram tadej pretner Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 31 Maj 2010 ob 02:17
Prvotno objavil strelka

Ozelot...sicer si tole najberž že prebral ..pa vseeno ...taka luštna zgodbica je zravenBig smile
( je z ene komercialen strani ...pomešano s TurnškomSmile )
Apaške solze

Nastali so z ritmično kristalizacijo, med katero so se svetli in temni materiali ločili in se izoblikovali v oblaste kamne oziroma vulkansko steklo.

V opisu je zanimiva predvsem legenda, kako so kamni dobili ime, sicer pa je treba tekst jemat zelo z rezervo. Stavek, ki sem ga izpostavil, je recimo popoln nesmisel, pa ni edini ...
Na vrh
Uporabnik
Uporabnik

Možnosti sporočila Možnosti sporočila   Citiram zepo Citiram  OdgovoriOdgovori Povezava do sporočila Objavljeno: 31 Maj 2010 ob 06:48
Apške solze je izraz za navadno črn ( železo, magnezij) obsidijan (ponavadi manjši zokroženi kosi). Ta bolj spada med kamnine, kot minerale. Vulkanska stekla nimajo časa kristalizirati, zato so amorfna. Primer je tudi opal.
Pri Apaški solzi je značimno, da vsebuje več vode, kot navadno obsidian (cca 1 % ), ko gre za hidracijo obsidijana, nastane perlit (3-4% H2O ), tako , da so apaške solze  nekakšna mešanica obsidijana in perlita.
Obsidijan pa vsebije v glavnem amorfen kremen,vodo in ortoklaze, pa še celo goro možnih drugih mineralov v manjši meri, ki mu dajo določeno obarvanost.
Po moje bi bila energija Apških solz nekako podobna črnemu obsisjanu z večjim deležem elementa vode.
Torej zemlja z bolj izraženim yin-om.

Lepo boditeHeart

Matjaž
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stran  12>

Pojdi na forum Dovoljenja Prikaži padajoči seznam

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.64 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz